28 Aralık 2012 Cuma

Diyete Başlamak İçin Basit Öneriler

Diyet yapmaya başladığınızda bazı hususlar hakkında kayıt tutmanız oldukça faydalı olabilmektedir. Örneğin yediklerinizin ve içtiklerinizin kaydını tutunuz. Daha sonrasında yediklerinizin karşısına kalori miktarlarını not alarak aldığınız kaloriyi hesaplayınız. Ortalama bir sonuca vardığınızda bunun doğrumu yanlış mı olduğunu analiz ederek neler yapabileceğiniz noktasında fikirler üretebilirsiniz.
Çok sevdiğiniz bir yiyeceğin kilo yapmak için son derece etkili olduğu gerçeğiyle yüzleştiğinizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İnsanlar çok sevdikleri yiyeceklerden bir anda ayrı kaldıklarında oldukça sıkıntılı zaman geçirebilirler. Dolayısı ile bu yiyeceklerden ve besinlerden bir anda kurtulmak yerine zaman içerisinde ölçüyü azaltarak kurtulmalısınız. Vücudunuz buna alışacak ve daha kolay sağlıklı yiyeceklere yönelebileceksiniz.

Öğünler diyet programının en önemli maddeleridir. Düzenli ve dengeli beslenmek bir diyetin temelini oluşturmaktadır. Diyetinizin başarılı sonuçlanmasını istiyorsanız öğünleri atlamamalısınız.
Düzenli ve dengeli beslenmek gerek sağlık gerekse kilo verme açısından zorunlu bir programdır. Dolayısı ile öğün saatleri dışında yemek yemek kilo almanıza sebebiyet verebilir. Gece geç saatlerde yenilen yemek oldukça zararlıdır. Bu saatlerde yenilen yemeğin hazmı oldukça zordur ve vücut alınan besini yakamayacağı için kiloya dönüşebilir. Yatmadan önce yapılan ufak kaçamaklar sizin yanlış bir yolda olduğunuzun göstergesidir.
Özetle başarılı ve sağlıklı bir diyet için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu noktalara dikkat ettiğinizde daha kolay bir zayıflama süreci yaşayabilirsiniz.

14 Aralık 2012 Cuma

ZAYIFLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bilinçsiz bir şekilde zayıflamak aslında sadece kendimizi kandırmaktan ibarettir. Bunun nedeni ise; kaybettiğimiz kiloları bir süre sonra tekrar alacak olmamızdır. Eğer ki kalıcı bir şekilde kilo vermek istiyorsak mutlaka bilinçli davranmak ve kurallara uymak zorundayız. Biz sizlere zayıflarken dikkat etmeniz gereken noktaların bir kaçını yazdık. Neler yapılırsa kalıcı kilo verilir, neler yapılmazsa sağlıksız zayıflama olur yazımızda mevcuttur.
Sauna:
Vücuttaki su kaybına neden olur ve bu da yağ yakımını daha fazla zorlaştırır. 
Diüretik ilaç ve çaylar:
Diüretik maddeler veya çaylar, bilinenin aksine vücuttaki yağı yakmaya neden olmaz. Vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasına yardımcı olur.
Aç kalmak:
Yeterli ve gerekli gıda maddelerini almadan uygulanan yöntemler, vücuttaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken, yağ kitlesinde bir değişim görülmez. Kaslar vücudun yağ yakan fabrikaları olduğuna göre, yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir.
Masaj:
Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manüpilasyonlar, vücudumuzdaki yağı yakmayacağı gibi, vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.
Karbonhidratsız beslenme:
Karbonhidratlar, suyu vücutta tuttuğu için, şişman insanların yememesi gerekir. Önemli olan kilo kaybı değil yağ kaybı olduğuna göre, karbonhidratsız vücudun yağ yakmayacağı bilinmelidir.
Yüksek tempolu egzersizler:
Yüksek tempolu egzersizler, vücutta yağdan çok karbonhidrat yakacağından uygulaması yanlıştır.
Ağırlık çalışmaları:
Ağırlık çalışmaları yağ yakılmasını sağlamaz, ama kas kitlesini reaksiyona geçireceği için yağ yakmada destekleyici bir faktör oluşturur.
Kısa süreli diyetler:
Kısa süreli diyetlerle vücudumuzda yağ yakılmasını sağlamayacağı gibi, diyeti bırakıldığında da vücuttaki yağ artışını hızlandırır. Vücudun sağlıklı olarak yağ yakabilmesi için egzersizin ve doğru beslenme gerekir.